Olimme ensin eilen aamusta kentällä. Timin keskittyminen oli hieman muissa paikoissa, mutta treenit menivät ihan hyvin, ottaen huomioon taivaalta porottavan kuuman auringon. Aluksi lyhyitä seuraamispätkiä, jotta saatais meijän kontakti kuntoon. Nyt otin vähän pidemmän matkan. Aluksi alkoi jätättää, kun oltiin menty se tavanomainen kolme tai viisi askelta, mutta muutaman toiston jälkeen seurasi ihan mallikkaasti.

Luoksetulo on meidän vahvin liike tällä hetkellä. Timi tulee nopeasti ja iloisesti sivulle ja vielä useimmiten suoraan. Luoksetulon kanssa ei ole siis mitään ongelmaa, nyt voisi alkaa pikkuhiljaa keskittymään enimmäkseen noihin pysäytyksiin, jotka nekin sujuvat jo hyvin, mutta vaativat kuitenkin pientä hitsaamista.

Ruutu rupeaa jo enemmmän hahmottumaan ukon päähän, mutta paljon tuo vielä työtä vaatii, mutta mihinkä meillä on kiire? Ei mihinkään :) Edelleenkin poika hakee merkeille ja luulee saavansa siitä palkan... mutta nyt lähettäminen jo onnistuu hyvin, ja ukko selvästi yrittää oppia tämän, hyvä edes niin.

Noudosta on myös kehkeytynyt Timin yksi lempiliikkeistä. Kapulana eihän siis toimi se perinteinen puukapula, vaan Timi on mieltynyt sellaiseen narukapulaan :o) Puukapula on Timin mielestä liian painava niin pieneen suuhun, mutta kyllä mökillä mahtuu yksi iso jalkapallo ukon suuhun ja sitä kuljetetaan mailla mantereilla. Timi tulee suoraan sivulle ja malttaa pitää kapulan suussaan. Ei edes pureskelua, hyvä :)

Illalla otimme vielä paikallamakuun, näkyvillä (3min) että piilossa (4min). Aivan super hienoo, poika pysyi rauhallisena maassa!!! Eihän siihen sitten mitään muuta lisättävää :) Ja ruutua vähän kerrailtiin, joka sujui niin kuin sujui.

Tänään treenailimme aamusta omassa pihassa. Nyt oikeasti yritän opettaa Timille että tuo puukapula ei ole niin painava, kuin Timi olettaa sen olevan. Mentiin siis ulos ja otin kapulan mukaan. Härnäsin koiraa heiluttamalla kapulaa sen naaman edessä. Sitten pyysin koiran sivulle, vein kapulan vähän matkan päähän, palasin koiran luo ja sanoin "Kumpi ekana?" ja lähin juokseen kapulan luo, koira paineli perässä. Sain napattua kapulan ennen Timiä ja sitten taas härnäsin sitä. Seuraavaksi sama homma, mutta nyt Timi nappasi kapulan. Se otti sen, jipii! Se toi kapulaa luokseni, mutta eikös se sen sitten pudottanut mutta se tosiaan otti sen suuhunsa ja kantoi jonkun matkaa. Luoksetulon stoppia harjoiteltiin, huonoin tuloksin. Koira on epävarma pysähtymisestä, joten täytyy pyrkiä nyt vahvistamaan sitä. Eli aloitetaan taas seis -treenaus lenkeillä.

Kuvat ottanut Miia T. 14.heinäkuuta 2008

1729647.jpg

1729648.jpg

 

Muoks. Muuttupa tuo fontti oudoksi o_O No ei anneta sen häiritä