Olimme viikon mökillä ja tulimme eilen kotiin. Eipäs tuo viikko erikoinen ollut kun koko ajan tuli vettä, onneksi oli välillä satamatta ja muutamaan otteeseen aurinkokin paistoi. Kuvia en ottanut melki yhtään, mitä nyt juhannus iltana otin rannoista kuvia, joissa kokko paloi. Onneksi loma ei mennyt pelkäksi laiskotteluksi, koska jonkun verran treenasimme ja tässä yhteenveto viikon treenailuista.

Aloin nyt harjoittelemaan ruutua Miian ohjeiden mukaisesti. Eli aloitetaan ruutuun harjoittaminen sillä, että itse olen ruudussa ja käsken koiran ruutuun. Koiran ei siis tarvitse tulla perusasentoon viereeni vaan ihan pelkkä eteen istuminen on ok. Sitten kun koira tajuaa tämän, alan pikku hiljaa itse siirtymään vähitellen ruudun reunaan ja siitä merkin kohdalle. Olemme nyt päässeet tähän asti että olen merkin kohdalla eli Timi tajusi homman nimen heti, no eipä ole ensimmäinen kerta. Tuo koira osaa yllättää.

Seuraamista emme juurikaan ole ottaneet pitkiä matkoja, vaan olemme keskittyneet kontaktin paranemiseen ja olemme ottaneet muutaman täpäkän askeleen, jonka jälkeen superpalkka. Tästä tyylistä Timi on tykännyt ja selvästi seuraamisesta on tullut Timille mieluisa.

Luoksetulon pysäytyksiä merkille: Muuten ok, minun tulee sanoa vaan käsky hieman aikaisemmin. Eli nyt täytyy koulita ohjaajaa :o)

Kaukot: Nyt ne alkavat sujua, miten niitten halua sujua. Yhtenä ongelmana on vain se että Timi meinaa ennakoida käskyjä, ja esim. seisokäskyn jälkeen Timi saattaa mennä istumaan. Tähän siis varmuutta.

Ruutu meillä meni jonkun aikaa hienosti... mutta nyt ukko ei enää tajua mitä sen pitää tehdä. Se lähtee käskystä kapuloiden luoksi, mutta kesken matkan pysähtyy ja kääntyy minuun päin.

1668763.jpg

Lopuksi vielä kaikille myöhäistä JUHANNUSTA!