Enää viikko koulua, olen laskenut koulupäiviä kuumeisesti joka päivä. Kokeitakin on vielä mitalla ens viikolla, mutta nyt on niin paljon treeni-intoa, joten olemme joka päivä treenanneet vaikka en ole tänne kaikkia kirjustellut, hyi minua!

Eilen kiersimme Outin ja hänen koiriensa Nekun ja Helmin kanssa pururadan. Timi ja Nekku juoksivat innoissaan ja haistelivat hajuja, Nekku kävi mutakylvyssäkin ojassa. Minä sain viedä Helmiä remmissä, koska sitä ei voi päästää vapaaksi, lähtee muuten metsään omille reiteilleen (norjan harmaahirvikoira). Timi oli lenkin jälkeen ihan ruonana, mutta illalla kun aurinkokaan ei enää lämmittänyt menimme omaan pihaan treenaamaan. Otimme hyppyä, noutoa, kaukoja, luoksetulon pysäytyksiä ja seuraamisen pysäytykset.

Timi on mieltynyt tuohon hyppyyn, aina kun se näkee, että laitan estettä kuntoon se häseltää vieressä ihan malttamattoma. Otimme kisaanomaisesti, ei ongelmia. Timi on jotenkin unohtanut? ton noudon. Ei se suostu noutamaan noutokapulaa, aina kun näkee sen se istuu ja alkaa katsella muualle, kiiinnostus loppuuu samantien. Tiedän kyllä mistä se johtuu; Timin mielestä kapula on liian painava, joten ei sitä jaksa tuoda mammalle. Hakekoon ite tyhmän kapulansa. Eilen harjoittelimme ja vahvistimme noudon perusalkeita, eli kapulan pitoa sivulla. Kapulana toi nyt yksi tunnistusnoudon kapula, kun niitä on niin paljon että yhden voi ottaa noudon harjoittamiseen. Pikkukapulan nouto oli Timistä ihanaa, aina kun heitin kapulan, se katsoi minua ihan siihen tyyliin että saako jo mennä? Aika hyvin se tuo jo sivulle, hieman vielä harjoitusta kapulan pidossa sivulla. Kaukot rupeavat viimeinkin luonnistumaan. Teimme vähän vaikeamman sarjan: m-s-m-i-s-i upeat vaihdokset eikä ollenkaan ennakointia. Vaihdot olivat nopeita ja täpäköitä, hyvä Timi! Luoksetulon pyäsytyksissä käytin nyt merkkiä, johon Timin piti pysähtyä. Aika aikaisin pitää sanoa käsky, koska Timi pysähtyy aika hitaasti, eli käskyn saatuaan tulee vielä muutaman metrin. Olisiko pallosta tässä kohtaa hyötyä? Täytyy kokeilla. Muuten pysäytykset olivat hyviä eikä poika ennakoinut. Seuraamisen pysäytyksissä ei mitään ongelmia, nämäkin ovat jo hyvässä kuosissa, ajattelen meidän toimintaa noin puoli vuotta sitten.